Sunday, September 2, 2012

:.Hilang Mood Saya Di Waktu Petang.:



Salam,,
Pada hari ini Ranz betul-betul hilang mood pada waktu petang huhu ^.^,jadi topik kita pada hari ini ialah ''hilang mood saya di waktu petang'' hehe. Di waktu petang Ranz on facebook sekejap kira-kira jam 2ptg dan tiba-tiba kawan Ranz on facebook apa lagi ? Ranz chat lah sama kawan Ranz itu.Chat yang permulaan memang la ok,bila chat Ranz da hampir tengah-tengah mula lah kawan Ranz itu cari pasal dengan Ranz huh !

Dah sampai chat Ranz dengan kawan Ranz di bahagian tengah-tengah,memang lah kita orang bergaduh sebab dia yang mula dulu jadi Ranz memang tak puas hati.Gaduh punya gaduh kawan Ranz kata dia gurau saja jadi Ranz punya temperature mula la menurun.Ranz kata fikir la dulu sebelum nak gurau bersama kawan-kawan bukan apa nanti mana la tau kalau kita gurau tanpa kita fikir terhadap kesan dan akibat akan membuatkan putus hubungan sahabat.Selepas itu,apa kawan Ranz kata?? dia kata Ranz cari pasal pula,logik ka ?? Ranz beri nasihat sedikit tapi dia kata Ranz cari pasal eee ! geram betul saya ! . Bila sampai chat yang terakhir kita orang bergaduh balik haha .. gaduh punya gaduh lagi akhirnya kawan Ranz kalah hahaha !.. Nak tau apa kesudahannya ? Ranz hilang mood sangat macam tak puas hati, tapi Ranz maafkan je lagipun dia kawan Ranz juga, Ranz pun kenal macam mana perangai dia haha.Yang penting mood Ranz memang o%  boleh dikatakan.Memang tiada mood.

Natijahnya,kita mestilah berfikir dahulu sebelum nak cakap apa-apa benda takut-takut nanti tersalah cakap dan salah faham sehingga menjadikan hubungan sabahat putus ingat tu!.Jangan jadi macam kawan Ranz tak fikir sebelum cakap kan da kena *maki* free lagi tu huhu .Okey la setakat itu sahaja yang Ranz ingin cerita dengan korang semua hehe.Selamat Malam

2 comments:

Anonymous said...

bersabar ye .. :D

krole said...

lain orang lain ragamnya...itula kehidupan..so byk2 brsabar ya~

Domo-kun Cute