Tuesday, November 27, 2012

:. Hari Ini Hari Jadi Ranz ^_^



Salam,,
 Adoi line internet tak okeylah hari ini arghh !! >.<".Ok2 hari ini sememangnya bestday Ranz alhamdulillah syukur sekarang umur Ranz dah genap 16 tahun hehe gembiranya ^_^.Kalau Ranz tak perlulah nak beli kek dan apa-apa je cukuplah only WISH for me kan2?? yang penting Ranz sekarang dah 16 tahun 0 hari hehe ^_^".



 Saya nak bersembunyi di dan bilik dan tak nak keluar >.<" hahaha ! malas nak dengar SELAMAT HARI JADI SYUKRAN hahaha bukan tak sudih cuma malulah sebab Ranz kan dah besar hahaha ^_^".Mungkin karang mesti diraikan insyahAllah kalau ada $$$$ hahaha.Yang penting terima kasih ibu kerana lahirkan Ranz sehingga saya membesar dan terima kasih bapa , abang , akak ^_^ dan semualah ! termasuk rakan blogger kerana sudih membaca muehehe.



 Hadiah ? haha kalau tiada hadiah pun jangan risau Ranz OK je,macam yang Ranz cakap ? cukuplah hanya setakat doakan Ranz supaya panjang umur , hidup bahagia atau apa-apa je itu pun sudah bagus untuk Ranz hehe.BTW kalau mereka bagi Ranz hadiah terima kasih sangat-sangat Ranz ucapkan ^_^.Apa-apa pun setakat itu sahaja dari Ranz.~Happy Blogging All~






P/S: Selamat Hari Jadi Ranz (Saya)

Monday, November 26, 2012

:. Cuba Teka Esok Hari Apa??


Salam,,
 Assalamualaikum dan selamat petang semua ^_^.Sekarang ini di rumah Ranz sunyi sepi jek alahai ~_~ bosan pula tiba-tiba ni ^_^".Hmm esok adalah hari yang begitu special hehe tapi kenapa sekarang ini sunyi jek T.T alahai muahaha !.Adakah mereka lupa tentang esok ini T.T hahaha tak sabar ni nak tunggu esok hehe ^_^.

 Mungkin esok notify fb Ranz penuh kot ehehe ^_^ sukanya-sukanya.Dalam hati Ranz nyanyi ha.. ha.. ha.. ceceh malas nak bagitau tunggu esok lah Ranz pun tak sangka esok adalah harinya hehe.Sekarang ini senyuman Ranz terlalu lebar haha like this ^__________^ kan?? haha.Okeylah Ranz nak cari-cari benda yang best dulu.~Happy Blogging All~




P/S:Esok Adalah Hari Yang Begitu Special ^_^

:. Hello Kitty Cafe At Korea


Salam,,
 Kamu semua apa khabar ?? hehe Ranz disini baik-baik saja.Hah ! tadi Ranz tengok tentang cafe la ni kan .. tiba2 Ranz terjumpa lak Hello Kitty Cafe ni wuuahh! agaknya di negara kita adakah? cantik betul lah cafe tu haha kepada adik-adik yang meminati Hello Kitty jom kita serbu Hello Kitty cafe at Korea kahkahkahkah ^_^ *joke*.


  Ini lah suasana di dalam Cafe Hello Kitty ni perrghh ! *trademarkabang* cantik sangat owh ! tapi Ranz tak minat Hello Kitty ni haish ! ^_^" cuma cafe dia cukup menarik pelanggan ceh ! ^_^"


 Pergh!! nampak macam sedap tapi halal ke ni makanan@minuman ni ?? haha.Bila nampak macam sedap harganya berapa hah?? haha mesti mahal punya haha! ^_^".Okey Ranz nak out dulu.~Happy Blogging All~.




P/S: Hello Kitty Perghhh ! hehe ^_^ miow ! hehehe :3


Wednesday, November 21, 2012

:. Sakit Gigi


Salam,,
 Assalamualaikum dan selamat pagi semua ! ^.^ wuahh pagi yang begitu indah sekali haha ^.^.Tadi pagi Ranz bangun tiba-tiba Ranz sakit gigi pula uweehh ! u_u sakitnya !!!!.Sekarang ini pun masih sakit aduuh ! kenapa boleh jadi sampai begini ? korang jangan fikir arg! Ranz tak gosok gigi huh! Ranz gosok gigi ok hahahaah ^.^".


 
 Mungkin dalam minggu ini Ranz asyik-asyik makan coklat jadi ?? inilah padah kalau terlalu kerap makan benda yang manis-manis huh! >.<".Kepada adik-adik sekalian tolonglah contohi Ranz hahaha ceh! nanti sakit gigi baru tau :3.Apa-apa pun setakat itu sahaja daripada Ranz hehehehe.~Happy Blogging All~ Aduh dah tak tahan ni >.<" maaflah kalau cerita Ranz ni pendek hahaaha ^_^"





P/S: Makan Coklat Gigi Sakit Argghhhh!

Wednesday, November 14, 2012

:. Kebosanku Telah Membiak



Salam,,
 Assalamualaikum dan selamat petang ^.^ hari ini sememangnya bosan huhuhu >.<".Bila bercerita mengenai bosan terus Ranz berasa bosan balik T.T hahahaha !!!.Baiklah begini ceritanya apabila Ranz sering kali berasa bosan Ranz akan termenung je kat luar melalui tingkap bilik dan berkata alangkah baiknya Ranz boleh pergi lebih jauh daripada Ranz lihat hehehe.Selain daripada itu,bila Ranz berasa bosan Ranz akan melukis hehe tetapi korang jangan fikir lukisan Ranz cantik T.T hehehehe.

 Faktor yang membuatkan Ranz akan mengelami kebosanan konon-kononnya mungkin faktornya macam begini apabila Ranz nk jalan-jalan bersama family tiba-tiba tidak jadi hah ! maka kebosanku akan membiak.Faktor yang kedua mungkin Ranz nak sesuatu tetapi tidak kena bagi oleh parent itu pun salah satu juga.Sebenarnya banyak lagi Ranz nak cakap pasal faktor-faktor ini tetapi oleh kerana Ranz sedang bosan sekarang eloklah dipendekkan hahaha ^.^".Okeylah setakat itu sahaja daripada Ranz,~Happy Blogging All~




P/S: Bosannya !!!!! >.<"


Saturday, November 10, 2012

:. Apabila Ranz Merajuk ??


Salam,,
 Assalamualaikum dan selamat pagi.Korang semua apa khabar ?? Ranz disini alhamdulillah sihat.Hmm sejak kebelakangan ini Ranz hilang mood tiba-tiba jadi itulah Ranz jarang update blog ni >.<" jadi sekarang mood Ranz kembali pulih ceh !! ^^v !!.Sekarang ini tanpa segan pilu Ranz ingin menceritakan mengenai merajuk hehe ^^v.Apabila Ranz merajuk la ni kan ?? Ranz semestinya akan menyembunyikan diriku di dalam bilik terutamanya !! >.<".Selain daripada itu jika merajuk Ranz akan tunggu untuk dipujuk ceh !! >.<" tapi biasanya tiada sesiapa pun pujuk Ranz ni haha ! ^^v.

 Bahkan juga apabila Ranz merajuk Ranz akan mendiamkan diri Ranz kerana dah memang merajuk mesti lah *malas nak bercakap kan ?? hehe >.<".Namun begitu tidak semestinya Ranz merajuk akan mendiamkan diri kalau boleh Ranz tidur hehe tidak tau kenapa ?? mungkin itu cara Ranz merajuk kan ??.Bila difikir balik dalam minggu ini mungkin Ranz terlalu banyak merajuk haish ! macam budak kecil haha ! ^^v.Sekarang ini tiba-tiba pula Ranz malu nak ceritakan tentang merajuk *padahal takde idea* hehe >.<".Setakat itu sahaja yang Ranz cerita dengan korang semua pada hari ini ^,^.~Happy Blogging Semua~!!! ^_^




P/S: Ranz Merajuk hahaha !!! ^^v

Tuesday, November 6, 2012

:. My First Holiday



Salam,,
 Sekali lagi Ranz jarang pula update blog ni hehe. Oh ya bagaimana dengan cuti pertama Ranz ?? hmm.. sungguh .. seronok pada masa yang sama juga bosan pula.Kini Ranz nak jerit dalam bilik sorang-sorang argg!! urgg!! irgg!! orgg!! haha puas hati Ranz kalau boleh nak jerit betul-betul at the real life cehh !! speaking london pula haha !! ^^v.Hmm.. kenapalah kawan-kawan Ranz di sekolah lain belum cuti lagi u_u kira beruntunglah sekolah Ranz cuti awal seminggu daripada sekolah lain hmmm.. bosan yang amat sekali haha >.<" ayat yang tergantung seketika >.<".

 Apa-apa pun hari pertama cuti Ranz ni memang seronok+bosan=??? hahaha itulah jawapannya haha !!.Hmm.. sekarang ni hujan *LIVE* sesuailah Ranz nak ZzZzZz.. ni kan ?? hmm tapi tidak bolehlah nanti tak pasal-pasal bila bangun nanti nak pergi sekolah *gila sekejap* haha >.<".Sekarang ini apa yang perlu Ranz nak lakukan waktu hujan-hujan ni ?? main hujan ? haish malas hahaha ^^v.Memandangkan Ranz jarang main game apa kita main game yahuu ! hehe ^^v.Okeylah setakat itu sahaja daripada Ranz tentang mengenai hidupnya hari ini ceh !! haha >.<".~Happy Blogging Semua !!! ^_^.



P/S: Cuti Pada Hari Ini .. ^.^v
Domo-kun Cute