Saturday, September 15, 2012

:. Tolong Kawan Amalan Mulia .:



Salam,,
Wah akhirnya selesai juga Ranz tolong Kawan Ranz yang menghadapi masalah.Harap-harap dia happy lah  dengan apa yang Ranz tolong dengan dia.Nak tau tak kerja apa yang Ranz tolong dengan dia, nk tau tak? puncak gunung everest !! opps terlebih sudah ! haha gurau je hehe (lawak tak jadi).Sebenarnya biarlah dirasiakan nanti malu pula dia bila dia baca blog Ranz ni hehe :3.

Ok2 sebenarnya dua tiga hari ni muka dia monyok semacam je bad mood lah macam-macam lah ! . Ranz pun malas lah nak layan sebab tak nak jaga tepi kain orang.Bila je mahu pulang sekolah Ranz tanya sama dia,Ranz berasa kesihan pula bila tengok dia macam tu.Ni hah yang Ranz tanya sama dia ''awak ada masalah ke ni?'' dan dia jawab ''ada'',selepas tu Ranz cakap'' saya nak tolong awak'',dan dia cakap ''okeylah' .Selepas tu dia bagi satu benda yang dia tak boleh buat then Ranz pun cakap boleh lah ^_^ (time mood yang baik).Selepas tu Ranz buat lah tu kerja sejurus selepas balik sekolah (alamak lupa makan tengahari). Kemudian semasa tengah membuat tu kerja Ranz pun bingung susah juga tapi Ranz cuba dan akhirnya siap baru je tadi siap tu kerja alhamdulillah.Untuk pengetahuan korang Ranz tadi ada sekolah cuti ganti hari raya huhu.

Akhir sekali,Ranz harap dia tidak lah monyok selepas ni dan Ranz harap apa yang Ranz tolong sama dia,dia menghargai apa yang Ranz telah tolong selepas ni conform Ranz tak nak tolong huhuhu gurau je.Okeylah setakat itu sahaja yang Ranz sudi nak kongsi cerita kepada korang semua.Selamat petang ! ^_^




Domo-kun Cute