Friday, March 22, 2013

Public Speaking

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua rakan-rakan blogger,walaupun dah jauh malam ranz memang takkan pandai mengantuk *joke*.Korang nampak perkataan "Public Speaking" hah! itulah esok ada oral test bi.Perasaan ranz sekarang lilek je tapi macam mana dengan hari esok ? ahhhh takutnya bukan apa ranz jarang speaking london depan cikgu ranz sebab bila nak speaking ja mesti ada saja salahnya haha. Oh ya ? berkaitan dengan oral test tu berkenaan dengan "Everyday Heroes" ranz punya everyday heroes tu adalah cikgu hehehe.

Korang nak tahu oral test tu berapa lamanya ? 5 minit + 1 minit extra fuyyo! rasanya ranz tak sampai pun 1 minit kalau begitu.Sekarang ni ranz cuba memahami dan menghafal apa yang nak dicakap di depan tu nanti sebab dah nama "Public Speaking" mana boleh bawa text haha kalau bawa juga itu bukan public speaking itu public reading ngee.Rasanya itu sahaja dari ranz good bye.Happy Blogging -btw-

4 comments:

Lynn said...

Kena speech dalam 6 minit. Kira okay lah. Kita kena speech 9 minit. Huhu. Btw, good luck okay :D

syafiqah zuhari said...

good luck ! :)

Faridzuan said...

Huhu, kita paling tak berapa suka nak speech guna BI, ayat BI ku sungguh tunggang-langgang, kucar-kacir! :3

Md Syukran said...

Korang semua aku lebih dari 6 minit bercakap di depan XD kacang je .. ngeeeee ..

Domo-kun Cute