Saturday, September 28, 2013

Hobi saya

 Salam,hari ni sementara mr.ranz tengah rest2 ni eloklah ranz nak kongsi tentang minat ranz ni </3.Sejak dari kecil lagi ranz minat menjadi seorang photography tak tau kenapa?yang penting bab2 photography memang ranz sangat suke!! (angkat dua belah tangan buat muka derkkk) tetapi ranz teda camera canggih hmm.. ranz betul2 nak cuba improve bakat ranz ni.

 Serius!..ranz memang suka menyanyi tetapi malangnya suara ranz macam suara katak pulok tidakkk! ranz sentiasa menyanyi apabila ranz berasa stress terutama bila larut malam.. btw ranz memang minat dalam nyanyian.

  ranz suka melukis semua benda menarik terutama sii domo yang bergigi tajam tu cuba korang tengok lukisan ranz perghhh! hebat,perfect,dan lukisan tak berapa nak luar biasa pun (padahal buruk bah). In syah Allah ranz akan cuba improve dalam bidang lukisan ne.Okey got to go ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARUKATUH :)



Friday, September 13, 2013

Study PDG..

Salam,Ranz tahu sekarang ni banyak sudah orang tidur tetapi aku?"jadi burung hantu" sebab aku nak study-study perdagangan[pdg].Apa apa orang cakap tentang cara aku?terima kasih jela ngeee. . .

Ini lah sumber rujukan aku.. memang senang faham dengan buku ni terlalu simple kalau ada yang kurang aku rujuk buku teks kalau tak pun aku rujuk dalam internet. . kalau paling malas aku fikir logik je fuhhhyooo.

Sambil aku study dalam 30 minit gitu pastu aku main game ni diamond dash pastu aku study balik kenapa macam tu?sebab kalau aku study ja mesti mood aku nak tidur so aku ambil sedikit inisiatif yang betul-betul ngam dengan aku .. Okeylah Ranz nak cau dulu nak sambung balik study :) Assalamualaikum warahmatullah hiwabarukatuh dan selamat malam :) doakan Ranz supaya dapat menjawab dengan lancar esok.

Thursday, September 12, 2013

Tinggal menghitung hari

Ranzzz !! oh Ranzzz !! kini kurang dari 2 bulan untuk tibanya #SPM perrghh ! takutnya aku dah lama tak update blog ni sebab aku memang sibuk start bulan 6 sehingga kini saya risau dengan #SPM takpalah aku just belajar ja selagi boleh dan perlukan banyak buat latihan soalan ramalan n blablabla.
Kalau result #SPM aku bagus..? hmm rasanya aku akan bernazar puasa 3 hari itu janji aku.In syah Allah kalau Ranz dah usaha dengan bersungguh-sungguh mesti dapat result bagus.Apa2pun time #SPM aku cuba elakkan daripada tersilap serta aku nak manfaatkan masa aku untuk semak semula jawapan time #SPM tu.Skang ni aku tengah trial #SPM  tinggal 2 paper lagi harap-haraplah lulus semua.Okeylah gua nak cau dulu ~ ~ wehh Assalamualaikum warahmatullahhiwabarukatuh :) n selamat malam.



Domo-kun Cute