Sunday, September 14, 2014

Mini MMR Giveaway


Assalamualaikum
Blogger sekalian jom join :-
"Mini MMR Giveaway by WAHMieland"

GA ni bermula dari 1 September hingga 25 September. Ada 5 set Mini MMR dan Tasbih Digital menanti.. SO tungga apa lagi ? jom join

Awesome Giveaway part 3 by FatinDiana

Assalamualaikum blogger sekalian jom join :-

"Awesome Giveaway part 3 by FatinDiana"

Tarikh tamat: 20th September 2014, 10pm


Segmen BlogWalking Bersama RedBellas


Assalamualaikum,
Rakan blogger sekalian jom join:-
"Segmen BlogWalking bersama RedBellas"
Penglibatan anda sangat dialu-alukan ^_^

Segmen ni berlangsung sehingga 16 September 2014 pukul 9 malam

Tag:- 







Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia

Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014. 

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang. 

Mega Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh:
03 Ogos 2014  hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah:
Cash RM30
Cash RM20
Cash RM20
1 Naskah al-Quran
Buku terbitan Ana Muslim 
Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain
Wallet Sophie Paris
Wallet
Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha
Brooch
2 Car Perfume
Keychain Sarawak
EXO-M Postcard
Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 2 
Topup RM5 x 2 
Header Blog x 2 
Watermark x 5 
Review Blog x 2
Hadiah Misteri x 2

Masjid Nabawi, Madinah





Masjid al-Nabawi (Bahasa Arab: المسجد النبوي al-Masjid al-Nabawīy), disebut "Masjid an Nabawi" atau "Masjid Nabi" ialah masjid yang kedua paling suci bagi umat Islam.

Masjid ini asalnya dibina oleh Rasullullah sendiri, bersebelahan dengan rumah yang baginda diami selepas peristiwa Hijrah pada tahun622 Masihi. Masjid pertama yang didirikan oleh Rasullullah semasa peristiwa Hijrah ialah Masjid Quba.

Giveaway: Blogger 1 Malaysia

KLIK SINI

Assalamualaikum,
Nama saya : Md Syukran Bin Jusih
Saya seorang blogger yang berasal daripada SABAH dengan "TM" Ok bah kalau kau!

Sebab menjadi blogger :-
Pada mulanya aku berblogging untuk mengisi masa lapang, waktu tu tahap pengetahuan aku tentang blog memang "kosong kosong" tahu lah kan hanya sekadar suka-suka. Bermula dari suka-suka, lama kelamaan menjadi minat untuk menjadi seorang blogger yang berwawasan *konon*. Saya suka update mengenai isu semasa, hiburan, pengalaman manis dan pahit serta tentang islam.

Bagi saya, dalam setiap para blogger ianya terpulang kepada seseorang itu. Tak perlu malu kalau ayat tunggang terbalik sebab saya sebagai blogger RanzBlog pun sama juga. Apabila saya tahu mengenai polisi blog saya jadikan blog ini sebagai hobi saya. Contohnya hobi saya dengan blog suka decorate blog,suka blogwalking dan juga suka follow blog orang ^_^.

Di dalam dunia blog selain saya dapat berkongsi pengalaman dan sebagainya. Blog juga boleh menjana side income contohnya nuffnang,GiveAway dan sebagainya. Inilah antara sebab-sebab saya menjadi blogger. Kesimpulannya, setiap orang ada sebab-sebab berbeza dan keunikan. 

"apa yang baik daripada saya adalah datang daripada Allah SWT manakala buruk pula adalah datang dari diri saya"

Tag:- 



2nd GIVEAWAY By MiminAdam



Assalamualaikum,
Hari ini sekali RanzBlog mengikuti GA daripada MiminAdam

Kepada blogger semua jom join! :-
"2nd GIVEAWAY by MiminAdam"

Hadiah:-
Top Referal : 3 Box Name Card (300pcs) free design x 3 pemenang
1 box NameCard x 10 Pemenang
Logo treadmark blog x 5 Pemenang
Mars Jar Oreo x 5 Pemenang
Tag:-

Nak join ? Jomlah ^_^ syarat mudah dan marbeloss! 

Segmen Giveaway Merdeka-Hari Malaysia

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/09/segmen-giveaway-merdeka-hari-malaysia.html

Assalamualaikum
Dijemput kepada semua rakan blogger untuk menyertai :-
"Segmen Giveaway Merdeka-Hari Malaysia"
-Kedatangan korang sangat dialu-alukan-

Tarikh Tamat:-
16 September 2014 jam 11.59pm

So? tunggu apa lagi jom lah segmen ini..
Nak join?

Tag:- 
Domo-kun Cute