Monday, March 20, 2017

Lepak Dengan Kawan

Dir, Irwan dan Ranz

Assalamualikum,
Yo! Blogger sekalian bila dapat jumpa dengan members ni mmg happy gila lah ! sbb dah 4 tahun tak jumpa. Since last SPM itu adalah hari terakhir Ranz jumpa dengan budak  2 orang ni. Yang dir ni dia pakai cap sekarang jadi tentera dah. Irwan yang pakai spek itu dah jadi cikgu. Ranz ni ? masih dalam process untuk dalam kerjaya hahaha !. 

Seronok main smartphone :p

Memang rasa mcm budak 2 orang ni langsug tiada perubahan sama ja. Macam bila lepak terasa macam baru ja semalam jumpa padahal dah lama gila tak jumpa. Aku memang rindu dorang sebenarnya haha tapi apa boleh buat aku belajar kat semenanjung. Itulah jarang jumpa buddies borneo ni. Tapi yang dir mmg boleh jumpa punya lah sebab dia kena posting dekat Kuala Lumpur mmg dekat sikit dengan tempat Ranz. 

Curi cap kawan

Tapi rasa macam betul tak puas hati sebab lepak mmg betul2 sekejap. Rasanya kalau lepak 1 malam pun mungkin mmg tak cukup sebab diorang mmg geng karas aku haha. Dulu dekat sekolah memang selalu jumpa sekarang masing2 ada haluan masing jadi kitaorang just keep in touch saja. 


P/S : Sahabat Tetap Sahabat 

Sunday, March 19, 2017

Gambar Keluarga Saya

Ini Gambar Adik Beradik Ranz

Assalamualaikum,
Dulu bukan main lagi Ranz aktif update blog. Dah dekat setahun tak sentuh blog. Bila jenguk2 blog tiba2 rasa rindu nak update balik "Ranz Blog". Tapi kali ni Ranz update pasal gambar Family. Tengok lah gambar adik beradik aku semua superhero. Aku adalah anak bongsu dari 6 adik beradik. Kenapa aku update di blog sebab masa begitu cepat berlalu. So aku nak buat benda ni jadi kenangan. Abang2 aku semua dah kahwin kecuali aku saja belum. 

Keseluhuran Ahli Keluarga

Tengok gambar atas banyak kan. Anak buah pun dah masuk 9 orang, kakak ipar pula 5 orang. Mesti korang tertanya-tanya kan ? apa cerita Ranz ni ? sekarang aku baru habis praktikal untuk diploma. In Syah Allah 27/3/2017 aku masuk degree. So, kembali kepada cerita ini tak kisah lah member korang cakap korang ni "anak mak" yang penting selagi mereka ada hargailah mereka. Wassalam

P/S : Keluargaku 

Domo-kun Cute