Sunday, October 1, 2017

Kenangan Hari Raya Tahun 2017


Ranz bersama Bapa dan Mama

Assalamualaikum w.b.t,
Dah lama saya tidak updates blog ni. Bukan apa sekarang dekat rumah mana ada wifi harapkan data itu pun bukan banyak. Sekarang ni mcm rindu pulak dengan blogku yang tak seberapa ni. Oklah tajuk hari ni berkenaan dengan kenangan masa hari raya tahun ni. mungkin cerita ini agak ditelan zaman cehhh! tapi tak apalah nak buat kenangan sedikit. 


Gambar bersama adik beradik

Memang boleh kata kami semua ni superman! saya adalah anak bongsu dalam Jusih's Family. Waktu dulu saya tak berapa rapat dengan abang saya disebabkan saya pada waktu itu saya masih kecil. Beza umur dengan abang no5 pun jarak 5 tahun apatah lagi yang lain kan. So raya tahun agak meriah dimana semua ahli keluarga dapat berkumpul bersama.. Bukan mcm raya sebelum ini.


Anak Buah saya

Al kisah hidup ni memang ibarat seperti roda. Cepat saja masa berlalu. tengok ni dah ada 9 orang anak buah belum masuk yg ke-10 yang baru lahir. Dekat dalam gambar ini cuma ada 9 sahaja yang 1 lagi masih dalam perut. So ikut tahun 2017 mmg anak buah akan menjadi 11 orang lagi.. satu masih belum lahir dan lagi satu baru lahir pada bulan ini. Waktu first buat blog rasanya anak buah saya baru 3 orang.


Seluruh Ahli keluarga

Tengok dekat gambar atas. Ramai kan ? mana lagi semua anak buah Ranz yang begitu sihat dan cergas. Tapi kalau mereka semua balik ke tempat masing2 punyalah sunyi yg ada dekat rumah hanya Ranz, bapa dan mama. Memang rasa sunyi jugalah. So kalau hari raya mmg dapat berkumpul bersama. Memang berasa seronok!. That's all for today ~ Assalamualaikum

P/S : Bersama Keluarga Tersayang Memang Bahagia





Monday, March 20, 2017

Lepak Dengan Kawan

Dir, Irwan dan Ranz

Assalamualikum,
Yo! Blogger sekalian bila dapat jumpa dengan members ni mmg happy gila lah ! sbb dah 4 tahun tak jumpa. Since last SPM itu adalah hari terakhir Ranz jumpa dengan budak  2 orang ni. Yang dir ni dia pakai cap sekarang jadi tentera dah. Irwan yang pakai spek itu dah jadi cikgu. Ranz ni ? masih dalam process untuk dalam kerjaya hahaha !. 

Seronok main smartphone :p

Memang rasa mcm budak 2 orang ni langsug tiada perubahan sama ja. Macam bila lepak terasa macam baru ja semalam jumpa padahal dah lama gila tak jumpa. Aku memang rindu dorang sebenarnya haha tapi apa boleh buat aku belajar kat semenanjung. Itulah jarang jumpa buddies borneo ni. Tapi yang dir mmg boleh jumpa punya lah sebab dia kena posting dekat Kuala Lumpur mmg dekat sikit dengan tempat Ranz. 

Curi cap kawan

Tapi rasa macam betul tak puas hati sebab lepak mmg betul2 sekejap. Rasanya kalau lepak 1 malam pun mungkin mmg tak cukup sebab diorang mmg geng karas aku haha. Dulu dekat sekolah memang selalu jumpa sekarang masing2 ada haluan masing jadi kitaorang just keep in touch saja. 


P/S : Sahabat Tetap Sahabat 

Sunday, March 19, 2017

Gambar Keluarga Saya

Ini Gambar Adik Beradik Ranz

Assalamualaikum,
Dulu bukan main lagi Ranz aktif update blog. Dah dekat setahun tak sentuh blog. Bila jenguk2 blog tiba2 rasa rindu nak update balik "Ranz Blog". Tapi kali ni Ranz update pasal gambar Family. Tengok lah gambar adik beradik aku semua superhero. Aku adalah anak bongsu dari 6 adik beradik. Kenapa aku update di blog sebab masa begitu cepat berlalu. So aku nak buat benda ni jadi kenangan. Abang2 aku semua dah kahwin kecuali aku saja belum. 

Keseluhuran Ahli Keluarga

Tengok gambar atas banyak kan. Anak buah pun dah masuk 9 orang, kakak ipar pula 5 orang. Mesti korang tertanya-tanya kan ? apa cerita Ranz ni ? sekarang aku baru habis praktikal untuk diploma. In Syah Allah 27/3/2017 aku masuk degree. So, kembali kepada cerita ini tak kisah lah member korang cakap korang ni "anak mak" yang penting selagi mereka ada hargailah mereka. Wassalam

P/S : Keluargaku 

Domo-kun Cute